35 min durata
20 portii
Nivel Usor

  Retete Dulciuri  

Bombonele tavalite

Bombonele de ciocolata si nuci tavalite prin nuca de cocos. Ies cam 20-25 bombonele. Daca doriti o cantitate mai mare, dublati ingredientele.
Migdalele si nucile se maruntesc la robotul cu lama in forma de S.
Se adauga semintele de canepa si se mai amesteca de 2-3 ori cu ajutorul robotului.
Se adauga restul ingredientelor cu exceptia fulgilor de cocos pe care ii pastram pentru a tavali bombonelele la final.
Se paseaza pana devine un amestec omogen ca o pasta lipicioasa.
Din acest amestec se formeaza cu mana imediat (cat nu se coaguleaza uleiul de cocos) bombonele care se tavalesc prin cocos.
Se dau imediat la frigider. Uleiul de cocos, odata inchegat le va mentine tari in momentul in care vor fi servite.

Ingrediente

50 gr migdale
50 gr nuci pecan sau romanesti sau caju
30 gr seminte canepa
1 lingura pudra de cacaoa (sau roscove daca este pentru copii, are cofeina zero)
140 gr curmale fara samburi
3 linguri ulei de cocos topit
nuca de cocos (fulgi) pentru tavalit bombonelele

 Alte Retete  
Dulciuri 

Vezi toate
PALEO Life & Style
Vezi Postari
28 Septembrie
mai multa natura, mai putine plastice...