40 min durata
8 portii
Nivel Mediu

  Retete Dulciuri  

Prajitura cu mar

Preincalziti cuptorul. Ungeti cu ulei de cocos o forma rotunda de yena (20 cm diametrul).
Pregatiti blatul:
In vasul de la robot se amesteca: sosul de mere, uleiul de cocos, curmalele, ouale si siropul de artar. Procesati pana cand crema este omogena. Adaugati ingredientele uscate si mai procesati o data.
Inlaturati cutitul robotului sau mutati compozitia intr-un bol si adaugati marul ras, amestecand cu o spatula.
Turnati compozitia in vasul de copt. 
Pregatiti toppingul:
Intr-un castron mic, turnati nucile macinate grosier (la cutit), siropul de artar, uleiul de cocos, scortisoara si sarea. Amestecati bine si imprastiati acest amesec deasupra blatului. Coaceti pentru 20-25 minute.
Lasati sa se raceasca si apoi taiati felii in vasul respectiv sau rasturna pe o farfurie cu ajutorul a doua farfurii: fixati o farfurie deasupra tavii de yena, rasturnati pana prajitura „cade" pe farfurie, dati vasul de yena la o parte si cu ajutorul celei de a doua farfurii, rasturnati inca o data prajitura.

Merge foarte bine cu niste inghetata deasupra, la servire.
Prajitura poate fi pastrata la frigider pana la 4 zile. 

Ingrediente

Blat:

180 gr faina de migdale
1 praf de sare
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita scortisoara macinata
1/8 lingurita nucsoara macinata
70 gr sos de mere
20 gr ulei cocos topit
2 curmale fara samburi, tocate fin
2 oua la temperatura camerei
1 lingurita sirop de artar
55 gr mar ras

Topping:

36 gr nuca macinata
5 gr ulei de cocs
15 gr sirop artar
scortisoara
sare

 Alte Retete  
Dulciuri 

Vezi toate
PALEO Life & Style
Vezi Postari
28 Septembrie
mai multa natura, mai putine plastice...