40 min durata
8 portii
Nivel Mediu

  Retete Dulciuri  

Prajitura cu mere si alune coapte

Blatul
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate, in alt bol cele lichide (cu exceptia merelor), apoi se amesteca cele doua compozitii. Se indeparteaza telul si cu ajutorul unei spatule, se incorporeaza merele cubulete.

Aluatul rezultat se toarna intr-o tava unsa in prealabil cu ulei de cocos.
Eu am folosit o tava de silicon insa a trebuit sa o rastorn la final cu ajutorul a doua farfurii ca sa o pot scoate din forma de silicon.
Este mai simplu sa folositi o tava de metal de la bun inceput in care sa puteti si felia ulterior prajitura.
Toppingul
Gasiti in market alune de padure deja macinate.
In cazul in care aveti in casa alune de padure intregi, cu coaja, puteti proceda in felul urmator: in cuptorul incins, intr-o tava de metal, pe foaie de copt, asezati alunele.

Dati la cuptor 5-10 minute, dar supravegheati-le, pentru a nu se arde, caci devin amarui. Se scot pe un prosop, se acopera cu el si se lasa un minut dupa care se freaca cu prosopul pentru a indeparta coaja.

Se toaca cu un cutit sau se rasnesc.
Alunele se amesteca cu restul ingredientelor. Presarati cu mana amestecul pentru prajitura si dati la cuptor, la 150 grade pentru 25-30 minute.
Se poate pastra la frigider pana la 4 zile. Se poate servi cu inghetata sau frisca.

Ingrediente

Blat

120 gr faina alba de migdale
15 gr faina de cocos
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
3 oua la temperatura camerei
60 gr ulei de cocos topit plus extra pentru uns
30 gr miere
3 mere curatate de coaja si tocate cubulete mici (180 gr pulpa)

Topping

40 gr fulgi cocos
65 gr alune de padure coapte si maruntite
1/2 lingurita scortisoara
30 gr ulei de cocos topit
40 gr miere

 Alte Retete  
Dulciuri 

Vezi toate
PALEO Life & Style
Vezi Postari
28 Septembrie
mai multa natura, mai putine plastice...