60 min durata
16 portii
Nivel Mediu

  Retete Dulciuri  

Prajitura cu umplutura de dovleac

O prajitura nu foarte dulce, mai mult ca o paine, dar care poate foarte bine inlocui o gustare sau un mic dejun rapid.
Preincalziti cuptorul la 150-200 grade C. Si pregatiti o tava de 20x20cm, cu foaie de copt.
Amestecati ingredientele blatului cu o furculita si turnati in tava. Este un amestec care nu curge, astfel ca trebuie asezat cu un pic de rabdare, astfel incat sa fie distribuit uniform.
Se da la cuptor pentru 10 minute, se scoate si se lasa tava la racit.
Intre timp, pregatim umplutura si toppingul:
se aseaza vasul de la blender pe cantar si se pun, pe rand, dovleacul, ouale laptele de cocos si curmalele, pentru a fi cantarite mai usor.
Se blenduieste foarte bine amestecul, pentru a nu ramane firisoare de dovleac. Se indeparteaza robotul.
Intr-un bol mai mare se pun restul ingredientelor de la umplutura, se omogenizeaza si se toarna amestecul lichid, amestecand bine cu un tel.
Compozitita rezultata de toarna in tava peste blatul racit.
Se presara nuca macinata si daca vreti si nuca de cocos, dar este foarte bine si doar nuca.
Se coace 30 minute, se lasa la racit si apoi se poate servi. A doua zi se taie si mai bine.

Ingrediente

Blat

135 gr faina de migdale
30 gr ulei de cocos
30 gr miere
3 linguri apa rece
1/4 lingurita scortisoara
1/4 lingurita bicarbonat
un praf de sare

Umplutura

280 gr dovleac copt curatat de coaja
2 oua la temperatura camerei
125 gr lapte de cocos
6 curmale fara samburi
30 gr fulgi de cocos
60 gr faina de migdale
15 gr miere
15 gr ulei de cocos
1/4 lingurita scortisoara

Topping

60 gr nuca tocata cu cutitul
15 gr fulgi e cocos (optional)

 Alte Retete  
Dulciuri 

Vezi toate
PALEO Life & Style
Vezi Postari
28 Septembrie
mai multa natura, mai putine plastice...