Nivel Usor

Ingrediente

Coca

150 gr faina migdale
16 gr faina de cocos
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
1 lingurita scortisoara
2 oua
1 conserva de 200 ml lapte cocos cu tot cu pulpa si fara a fi tinut la frigider
60 gr sirop de artar
60 gr ulei de cocos topit

Glazura

50 gr ciocolata amaruie rupta in bucati(minim 85% cacaoa)
1 lingura miere
1 lingura ulei de cocos

Topping

1 cescuta fulgi de cocos sau nuca macinata

Ustensile speciale

forma de silicon pentru gogosi

  Retete Prajituri & Torturi  

Gogosi DONUTS cu glazura de ciocolata

Este duminica, deci e timpul pentru niste gogosi.

Coca
Intr-un bol, amestecati ingredientele solide (faina de migdale, faina de cocos, sarea, bicarbonatul si scortisoara).
In alt vas, amestecati cu un tel ingredientele lichide (ouale, laptele de cocos, siropul de artar, uleiul de cocos).
Desi sunt ingrediente lichide, pentru a economisi timp, folosesc cantarul pentru a le masura. Adica asez bolul pe cantar si pun treptat ingredientele, in timp ce le si masor.
Atentie, la lichide sa masurati cu grija pentru ca nu le mai puteti pune inapoi in sticla, odata ajuns in bol cu restul lichidelor.
De asemenea, aveti grija caci 60 grame de lichid nu este echivalentul a 60 mililitri!
Turnati treptat amestecul solid in cel lichid, omogenizand bine.
Se toarna intr-o forma de silicon, fara a se umple pana la suprafata, gogosile vor mai si creste.
se coc la 150-200 grade, timp de 15-20 minute, pana cand capata o culoare aurie sau pana cand iese scobitoarea curata.
Se scot din forma cu ajutorul unui gratar sau al unei alte forme de silicon. Se aseaza gratarul peste suprafata gogosilor si se rastoarna.Se lasa sa se raceasca, timp in care pregatim glazura.
Glazura
Se pun cele trei ingrediente (ciocolata, mierea si uleiul de cocos) pe un vas la foc mic, amestecand pentru a se topi. Se ia de pe foc si cat e calda, inmuiem gogosile pe jumatate.
Se scurg bine si cand nu mai curge glazura, le presaram cu nuca. Le dam rapid la rece pentru a se intari repede ciocolata.

 

Ingrediente

Coca

150 gr faina migdale
16 gr faina de cocos
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
1 lingurita scortisoara
2 oua
1 conserva de 200 ml lapte cocos cu tot cu pulpa si fara a fi tinut la frigider
60 gr sirop de artar
60 gr ulei de cocos topit

Glazura

50 gr ciocolata amaruie rupta in bucati(minim 85% cacaoa)
1 lingura miere
1 lingura ulei de cocos

Topping

1 cescuta fulgi de cocos sau nuca macinata

Ustensile speciale

forma de silicon pentru gogosi

Taguri

Alte Retete Prajituri & Torturi

Vezi toate
Ghiduri
Your journal, your way....