Cirese
 la Ureche 
Salut, eu sunt Moni. Bine ai venit pe blogul meu!

,,De cativa ani, am aflat ca multe certitudini sunt, de fapt, nefundamentate: colesterolul blocheaza arterele, grasii mananca prea mult, cerealele sunt baza unei alimentatii sanatoase…”
-Gary Taubes, in cartea "Why we get fat and what to do about it"

Nu am pregatire profesionala in domeniul nutritional, medical sau culinar dar sunt convinsa din ce in ce mai mult ca ceea ce fac unii cu hrana pe care ne-o vand a luat-o pe un drum gresit. Ar trebui sa deschidem ochii, sa ne informam singuri si sa decidem cum este bine sa ne hranim, pentru ca responsabilitatea propriei sanatati e doar a noastra, a fiecaruia dintre noi.

,,Ca sa ajungi la adevar, trebuie ca, o data in viata, sa te dezbari de toate opiniile dobandite si sa-ti construiesti din nou, inca de la temelie, intregul sistem de cunostinte.”
-Rene Descartes

Imi place sa mananc Paleo - ma face sa ma simt mai bine, mai energica, mai plina de viata si mai fericita. Paleo reprezinta pentru mine un lucru bun, cu sens, care te invita in bucatarie sa gatesti.
Cirese la Ureche este un blog cu retete de dulciuri pentru cei care doresc sa imbratiseze stilul de viata Paleo, dar si pentru cei care nu doresc sa consume zahar alb, gluten si/sau lactate. Retetele mele sunt o alternativa la dulciurile frumos ambalate din comert, pline de zahar si arome. Nu contin zahar, cereale, gluten, lactate. Dintre acestea, unele nu contin nici ou iar altele se pot clasifica foarte bine ca retete raw-vegane. De aceea este un loc unde cei care sufera de intoleranta la gluten, lactoza sau ou se pot inspira si gati. Dar si cei care cauta pur si simplu un desert sanatos.

In categoria LIFESTYLE a blogului va ofer informatii despre stilul de viata PALEO (despre ingrediente sau despre cum gatim Paleo). CIRECHIC este o categorie anti-consumerism in care mi-am propus sa strang obiceiuri vechi, frumoase si bune, activitati handmade sau cum reconditionam in loc sa aruncam. GHIDURILE vor fi articole separate, un pic mai lungi, despre o singura tema care ulterior nu va mai fi reluata pe blog. Categoria ZERO DESEURI va fi despre cum sa invatam sa traim din nou fara plastice, fara deseuri si mai ales, cum sa transmitem asta si copiilor nostri. TIMP LIBER va fi despre petreceri in familie, cadouri, recreere si activitati pe care le putem face cu copiii in timpul liber.

Informatiile oferite aici nu sunt sfaturi medicale si nu inlocuiesc diagnosticul unui medic sau al unui specialist. Sunt doar opinii, pareri, recomandari din propria experienta sau din informatiile pe care eu le-am acumulat pana in acest moment. Nu ezitati sa cereti parerea unui specialist si nici nu amanati o consultatie in urma informatiilor prezentate pe acest blog.

Haideti sa ne intoarcem la hrana onesta, cinstita, pentru a fi mai sanatosi si mai fericiti, noi si urmasii nostri.

Gatiti simplu si plini de viata!

Contactaţi-ne!

Pentru a ne contacta vӑ rugӑm sӑ completaţi formularul alӑturat.

Ghiduri
Your journal, your way....