Nu veti mai cumpara lapte vegetal din magazin dupa ce veti vedea cat de usor se face in casa.
Cele 100 grame de caju se tin in apa cel putin 4 ore, sau de seara pana dimineata.
Se rastoarna intr-o strecuratoare, se clatesc si scurg bine, apoi se rastoarna intr-un blender impreuna cu 400 ml de apa plata si sare.
Daca doriti ca laptele sa iasa mai consistent adaugati mai putina apa, dar nu mai putin de 200 ml.
Ca sa nu mai masurati ingredientele de fiecare data - o ceasca de caju, doua cesti de apa.
Mixati la robot foarte bine, pana cand nucile sunt fin maruntite.
Strecurati bine printr-o panza sau strecuratoare fina.
Ar trebui sa rezulte tot cam 400 de ml de lapte (2 pahare).
Pulpa ramasa (mie, care am un robot slab ca si putere) a fost de aproximativ 150 grame, dar acest lucru depinde de cat de fin este blenduit amestecul sau de cat de marunta e sita prin care strecurati laptele.
La final puteti adauga o lingura de miere ca sa capete un gust dulceag.
Pulpa ramasa o puteti congela si folosi la o reteta de paine.