Ingrediente
150 gr faina migdale
1 lingura rasa scortisoara
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 oua mari
1/2 ceasca apa rece
1/4 ceasca sirop de artar
1/2 lingurita de vanilie pudra
1/2 ceasca mar ras cu tot cu zeama si fara coaja
1 mar potrivit curatat de coaja si tocat cubulete
20 gr nuci pecan sau romanesti tocate cu cutitul
20 gr fulgi de migdale


Preincalziti cuptorul.
Intr-un bol, amestecati faina de migdale, scortisoara, bicarbonatul si pudra de vanilie.
In alt bol mai mare, mixati sau bateti bine cu un tel cele doua oua, adaugati apa, siropul de artar, marul ras.
Dupa ce ati amestecat bine, adaugati ingredientele uscate, amestecati si apoi indepartati telul.
Continuati cu o spatula sau lingura de lemn si incorporati cubuletele de mar si nuca pecan.
Turnati compozitia intr-o forma dreptunghiulara in care ati pus foaie de copt sau ati uns-o cu ulei de cocos.
Pe deasupra presarati fulgi de migdale.
Se coace 20 minute, la foc mediu. Cand apasati pe aluat si e suficient de tare si a capatat o culoare maronie pe margine inseamna ca este gata.
Se lasa sa se raceasca complet inainte de a se scoate din tava si taia, altfel se rupe.