Nivel Mediu

Ingrediente

Blat:

100 gr migdale
100 gr nuci pecan
100 gr nuci caju
70 gr miere
80 gr ulei de cocos topit
un praf de sare

Crema:

200 gr curmale fara samburi si hidratate peste noapte
30 gr carob (sau cacaoa)
10 gr sirop de artar
un praf de sare

Optional pentru decor

fulgi de cocos

  Retete Prajituri & Torturi  

Batoane cu nuci si ciocolata

Este o prajitura foarte satioasa, concentrata, datorita blatului bogat din nuci, ce poate fi tinuta la congelator sau frigider mai multe zile.

Mod de preparare:
Prepararea blatului:
Cele 300 gr de nuci se maruntesc la robotul cu lama in forma de litera S. Se adauga mierea, uleiul de cocos si un pic de sare si se 
proceseaza din nou la robot pana devine omogen amestecul.
Pregatim o forma de plastic sau silicon care va fi introdusa ulterior la congelator. Presam cu o spatula sau cu mana amestecul in forma, uniform si mutam la congelator pana preparam crema.

Prepararea cremei de ciocolata:
Curmalele se scot din apa in care au stat cel putin 6 ore (sau peste noapte) si li se scot samburii daca au. Se toarna impreuna cu restul 
ingredientelor in acelasi robot in care am pregatit blatul si mixam pana avem o crema fina de ciocolata. Daca o dorim mai lichida,
 mai putem adauga sirop de artar, iar daca vrem sa o mai ingrosam, o putem face cu cateva lingurite de fulgi de cocos.
Turnam crema peste blat, si presaram nuci macinate sau fulgi de cocos pe deasupra daca dorim.

Ingrediente

Blat:

100 gr migdale
100 gr nuci pecan
100 gr nuci caju
70 gr miere
80 gr ulei de cocos topit
un praf de sare

Crema:

200 gr curmale fara samburi si hidratate peste noapte
30 gr carob (sau cacaoa)
10 gr sirop de artar
un praf de sare

Optional pentru decor

fulgi de cocos

Taguri

Alte Retete Prajituri & Torturi

Vezi toate
Ghiduri
Your journal, your way....