Este o prajitura foarte satioasa, concentrata, datorita blatului bogat din nuci, ce poate fi tinuta la congelator sau frigider mai multe zile.
Mod de preparare:
Prepararea blatului:
Cele 300 gr de nuci se maruntesc la robotul cu lama in forma de litera S. Se adauga mierea, uleiul de cocos si un pic de sare si se
proceseaza din nou la robot pana devine omogen amestecul.
Pregatim o forma de plastic sau silicon care va fi introdusa ulterior la congelator. Presam cu o spatula sau cu mana amestecul in forma, uniform si mutam la congelator pana preparam crema.
Prepararea cremei de ciocolata:
Curmalele se scot din apa in care au stat cel putin 6 ore (sau peste noapte) si li se scot samburii daca au. Se toarna impreuna cu restul
ingredientelor in acelasi robot in care am pregatit blatul si mixam pana avem o crema fina de ciocolata. Daca o dorim mai lichida,
mai putem adauga sirop de artar, iar daca vrem sa o mai ingrosam, o putem face cu cateva lingurite de fulgi de cocos.
Turnam crema peste blat, si presaram nuci macinate sau fulgi de cocos pe deasupra daca dorim.