O reteta usoara care va va aduce aminte de gustul prajiturii ,,Negresa" pe care o faceau mamele noastre.
In loc de 40 de grame de cacaoa, eu am optat pentru 20 gr de carob + 20 gr de cacaoa, pentru ca a mancat si cea mica.
Nu uitati, carobul este un inlocuitor perfect pentru cacaoa atunci cand nu vreti cofeina.
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei ca sa nu coaguleze untul si uleiul de cocos.
Mod de preprare:
Preincalziti cuptorul. Pregatiti o tava de 20x20 cm cu o foaie de copt pe care sa o puteti ridica la final de colturi si a o ridica din tava.
Intr-un bol mai mare amestecati bine ingredientele uscate: faina de cocos, pudra de cacaoa, sarea, bicarbonatul.
Intr-un alt bol amestecati cu ajutorul mixerului sau cu un tel ingredientele lichide: ouale, siropul de artar, unleiul de cocos, untul foarte moale si vanilia.Adaugati treptat ingredientele uscate peste cele lichide si omogenizati bine.
La final, cu o spatula, incorporati si samburii tocati cu un cutit. Ii puteti inlocui cu nuci.
Lasati amestecul cateva minute, si apoi mai amestecati o data.
Coaceti 20 de minute.
Lasati sa se raceasca si apoi scoateti din tava.
Se pot coace si in forma de brownie sau briose.
Se pot pastra cateva zile in frigider.