O super prajitura dulce-acrisoara, pe care o poti pregati pentru o masa de duminica sau chiar pentru o aniversare. Daca aveai impresia ca dulciurile paleo sunt plictisitoare, prajitura asta iti va demonstra ca nu e asa.
Unelte speciale
o tava de 20 x 20 cm
foaie de copt
METODA DE PREPARARE
Preincalziti cuptorul si pregatiti o tava de 20x20 cm cu foaie de copt inalta pe margini pentru a putea scoate prajitura cu totul din ea.
Blatul
Se amesteca cu ajutorul blenderului cele 2 oua, uleiul de cocos si mierea. Faina de cocos se amesteca cu bicarbonatul si sarea si se pun treptat in vasul robotului, mixand.
La final, scoatem cutitul de la blender si cu o spatula incorporam bine nuca de cocos.
Turnam in tava de copt gata pregatita si coacem doar 10-15 minute pana cand aluatul capata o culoare galbuie.
Scoatem si lasam sa se raceasca in tava. Intre timp, pregatim crema.
Crema
Amestecam, cu un tel, intr-un bol de metal, cele 6 oua pana nu mai raman firisoare de albus, si apoi incorporam si restul ingredientelor. Asezam bolul deasupra unei cratite cu apa, si fierbem la foc mic, la bain-marie, pana cand crema devine ca o maioneza ca si consistenta. Nu o lasam nesupravegheata!
Turnam asa, fierbinte, peste aluatul pus deoparte, ornam cu fulgi de cocos si dam la rece peste noapte, sau cel putin 4 ore.
Cu ajutorul foii de copt, putem scoate prajitura intreaga, si taia in batoane, fara sa stricam tava sau cutitul.
Nota:
In loc de tava de copt plus foaie de copt (aceasta din urma de multe ori este impregnata cu diverse substante) puteti utiliza o forma de silicon de calitate de aceeasi dimensiune.