Ingrediente
150 gr faina de migdale
50 gr faina de cocos
40 gr seminte de chia macinate foarte fin
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare neiodata
6 oua (sau 5 mai mari) la temperatura camerei
4 linguri ulei de cocos topit + extra pentru uns tava
1 lingura otet de mere
Aceasta paine aduce mult la gust si consistenta cu painea traditionala,
se poate taia in felii subtiri fara sa se rupa,
de aceea este painea pe care o prepar cel mai des.
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul.
Amestecati ingredientele uscate intr-un bol iar ingredientele lichide intr-altul. Adaugati amestecul lichid peste cel solid, amestecand omogen.
Turnati compozitia rezultata intr-o tava unsa in prealabil cu ulei de cocos sau intr-o forma de silicon. Aceasta din urma nu necesita ungere.
Coaceti aproximativ 40 minute la foc potrivit.
Lasati sa se raceasca 10-15 minute dupa care o puteti scoate din forma.