Dulce si cu migdale. O paine potrivita pentru micul dejun, pe care poti intinde dulceata preferata.
Reteta spune ca trebuie taiata a doua zi pentru a nu se sfarama, dar nu pot garanta acest lucru,
pentru ca la noi se manânca in aceeasi zi in care e preparata!
Prefer sa dau copilului o astfel de paine in loc de chec sau cozonac obisnuit,
pentru ca amestecul ou-faina-lapte-zahar este o ,,bomba” pentru stomacul unui adult, daramite pentru cel al unui copil.
Din pacate, dulciurile copilariei noastre se preparau exact in aceasta combinatie, de aceea astazi sunt bucuroasa ca am descoperit alternative.
RETETA:
Daca doriti, fulgii de migdale Ii puteti pastra pentru a-i presara pe pâine inainte de a o introduce la cuptor.
Fulgii de migdale ii puteti cumpara de-a gata sau puteti sa tocati voi ,,feliute” de migdale, cu un cutit bine ascutit.
Nu este nici o problema daca ramân cu coaja, dar sunt mai ,,fini" fara, ce-i drept.
Ingredientele solide (faina de migdale, praful de copt, fulgii de migdale) se amesteca uniform Intr-un bol.
In alt vas, se bat cu un tel ouale, impreuna cu uleiul de cocos si mierea. Adaugati apa si omogenizati.
Adaugati ingredientele solide peste cele lichide, amestecând bine cu o spatula sau lingura de lemn.
Intr-o tava de dreptunghiulara unsa cu ulei de cocos turnam compozitia rezultata si presaram fulgii de migdale pe deasupra.
Dam la cuptor pentru 40 de minute la foc potrivit.
Se lasa sa se raceasca complet pana va fi scoasa din forma, si se savureaza a doua zi. Daca rezistati!