Cand am renuntat la gluten, nu stiam ca exista zeci, daca nu chiar sute de retete de ,,paini” fara faina.
Este adevarat, unele au ajuns la cosul de gunoi, pentru ca am incercat sa mai si,,trisez”, incercând sa inlocuiesc unele ingrediente cu altele,
fiind convinsa ca n-are ce sa iasa rau.
Dar cele pe care vi le prezint sunt deja incercate, probate, gustate!
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul si pregatiti o tava sau o forma pentru copt pe care o ungeti cu grasime (ulei de cocos sau ce doriti).
Intr-un bol potrivit ca marime amestecati bine: faina de migdale, faina de tapioca, faina de in, sarea si bicarbonatul.
Intr-un bol ceva mai mare bateti foarte bine cu un tel sau mixer cele 4 oua. Adaugati mierea si otetul si mai mixati putin dupa care nu vom
mai avea nevoie de mixer.
Incorporati treptat amestecul de ingrediente solide din primul bol, in timp ce amestecam cu un tel sau
o lingura mare pentru a omogeniza aluatul.
Adaugam semintele de floarea soarelui si susan si amestecam cat sa le incorporam in compozitie.
Turnam aluatul rezultat in forma de copt pregatita si dam la foc potrivit aproximativ 30-40 minute sau pana iese scobitoarea uscata.
Lasam sa se racoreasca si apoi rasturnam painea din forma.
Proaspata se taie felii mai groase, asemenea checului sau cozonacului.